SOOS’70

Soos'70  is een levendige vereniging en is door enkele Schraarders in 1970 opgericht. De eerste jaren waren de bijeenkomsten in Bar Frisia, later en tot nu toe in de verbouwde voormalige school, het huidige dorpshuis De Utwyk. Vanaf 18 jaar is iedereen welkom. De meer dan 40 jaar bestaande Soos'70 staat voor spel, lol en feesten met elkaar.

De Soos organiseert gedurende de winterperiode van september tot en met april feestavonden in het dorpshuis. Maar de gezelligheid staat bij de meeste Soosleden voorop: binnenkomen gedurende de avond, koffiedrinken en kletsen en dan, oh, is het al zo laat.

Activiteiten:

Het bestuur organiseert de zogenaamde startavond (begin van het winterseizoen) en rond eind november de Sinterklaasavond . Op de startavond wordt er soms met elkaar gegeten, spelletjes gedaan of er komt live-muziek. Vaak is het een thema-avond, waarbij je geacht word verkleed te verschijnen. Jaren terug kwam bij een Western-avond  zelfs iemand te paard het dorpshuis in rijden!

De Sinterklaasavond is een van de vermakelijkste avonden van het Soos jaar: Sinterklaas komt hoogstpersoonlijk met zijn twee Pieten om over wel en wee met bepaalde dorpelingen te praten. Als je naar voren moet komen en bij Sint plaats moet nemen lijkt het een informatief vraaggesprek, maar ondertussen kan het zijn dat je de les gelezen wordt. Dus, je kunt je maar beter gedragen gedurende het jaar! Sint weet alles. Tenslotte hebben de Pieten voor iedereen een cadeau en voor sommigen ook nog apart een passende attentie.

Dan is er twee keer per seizoen nog de pubquiz. Veel teams hebben de laatste jaren al meegedaan om de grappige, moeilijke en interessante vragen te kunnen beantwoorden. De gezelligheid staat tijdens deze avonden ook weer voorop.

Het Soos'70 bestuur bestaat uit:

  • Gonnie Avé
  • Dutsy Reitsma
  • Louis Zuiderveld
  • Hieke Zijlstra