Dorpshuis ‘De Utwyk’

 

Ontstaansgeschiedenis

Dorpshuis 'De Utwyk' was tot 1985 de school van het dorp. De school is in 1985 gesloten vanwege te weinig leerlingen. Daarna ontstond het plan om van de school een dorpshuis te maken. Met heel veel vrijwillige dorpsgenoten is dit plan gerealiseerd en in 1987 werd het dorpshuis 'De Utwyk' geopend.

In 2012 in het dorpshuis grondig verbouwd. Er werd een nieuwe keuken, toiletgroep, vergaderzaaltje en berging gerealiseerd.

Activiteiten

Er wordt intensief gebruik gemaakt van het dorpshuis. Vaste activiteiten zijn, onder andere, ouderengymnastiek, bijeenkomsten van DO en de Boerinnengroep, Oefenruimte voor muziekvereniging 'Excelsior' en jeugdkorps XS, activiteiten van Soos'70.

Het jaarlijkse hoogtepunt is de traditionele Oliebollendag op 30 december. Voor het hele dorp worden er dan oliebollen en appelflappen gebakken. Later op de dag is er een gezellig feestje met muziek waarbij ook oud-Schraarders regelmatig van de partij zijn.

Daarnaast zijn er extra activiteiten zoals: het vieren van verjaardagen, jubilea, vergaderingen en bijeenkomsten.

Utwykcommissie

Het reilen en zeilen van het dorpshuis is in handen van de Utwykcommissie. Deze commissie bestaat uit 6 vaste leden en wordt bijgestaan door een grote groep vrijwilligers.

Utwykcommissie
Rob BosVoorzitter
Tjeerd DounaSecretaris/Agenda
Rob BosPenningmeester
Jan Dirk RozenmullerCoördinatie Vrijwilligers
Marianne PopmaCoördinatie Schoonmaak
Jelle ZijlstraTechnisch Beheer
Johan de BoerInkoop

 

Reserveren

Wanneer u gebruik wil maken van De Utwyk kunt u contact opnemen met u contact opnemen met: Tjeerd Douna.

Het liefst via de do**************@gm***.com">mail of anders per telefoon op 0517-531343.