Muziekvereniging Excelsior

CMV Excelsior Schraard is een bloeiende muziekvereniging, opgericht in 1922. Er zijn ongeveer vijftig actief spelende leden uit alle leeftijdscategorie√ęn: van 11 tot 80 jaar. Dirigent is de enthousiaste Thom Zigterman. Hij leidt de wekelijkse vrijdagrepetities en de extra repetities in secties rond belangrijke concerten. Uiteraard oefenen de leden individueel vrijwel dagelijks de te spelen werken.

Excelsior neemt jaarlijks deel aan concertconcoursen. Excelsior heeft al heel wat mooie prijzen in de wacht gesleept, waaronder wereldkampioen tijdens het internationale Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2009, Nationaal kampioenschap in 2012, maar ook mooie eerste prijzen in de eerste divisie, waar het orkest inmiddels speelt.

Excelsior is gepassioneerd en ambitieus met muziek bezig. Daarbij blijft de vereniging zich sterk verbonden voelen met de gemeenschap waaruit zij voortkomt en waarvan zij deel uitmaakt. Voor de dorpen in de regio organiseert zij regelmatig concerten en ook verleent ze haar medewerking aan dorpsactiviteiten in de regio.

Excelsior heeft speciale aandacht voor de jeugd en de toekomst van de blaasmuziek. Daarom is het jeugdfanfareorkest met de naam Excelsior XS opgericht. Dit jeugdorkest biedt de jongeren in onze regio de kans om onder professionele begeleiding samen muziek te maken en zich muzikaal te ontwikkelen. De jongeren van het jeugdorkest krijgen een muziekinstrument in bruikleen. Hiervoor worden instrumenten aangeschaft dan wel gehuurd. Inmiddels heeft Excelsior XS ook een B en C orkest, onder leiding van Fenny Haagsma.

 

Wil je meer weten over Excelsior?

kijk dan op de site www.excelsior-schraard.nl

of volg hen via Facebook!