Voorzieningen

Algemeen

Schraard is niet rijk bedeeld met voorzieningen.
Hieronder staat kort genoemd welke voorzieningen we in het dorp hebben of waarvoor we op andere plaatsen aangewezen zijn.

Dorpshuis ‘De Utwyk’

De plek waar verenigingen bijeenkomen en waar regelmatig activiteiten voor alle inwoners worden georganiseerd.

Bibliotheek

In Dorpshuis ‘De Utwyk’ is een bescheiden bibliotheek aanwezig waar alle inwoners van Schraard gebruik van kunnen maken. Standaard is de bibliotheek op vrijdagavond vanaf 19.30 geopend.
De inhoud van de bibliotheek wordt steeds geactualiseerd en heeft een gevarieerd aanbod in literatuur, lectuur, kookboeken, tuinboeken en uiteraard boeken in het Fries.

Onderwijs

Voor het basisonderwijs gaan de meeste kinderen naar het naastgelegen dorp Witmarsum.
Voor het voortgezet onderwijs is Schraard aangewezen op Bolsward, Sneek en Leeuwarden.

Speelruimte

Voor de jongste jeugd is er een kleine speeltuin in Schraard. De iets oudere jeugd vermaakt zich graag op het trapveldje.

Winkels

Er zijn geen winkels in Schraard. Helaas komt ook de SRV wagen iedere maandagochtend niet meer door het dorp. De dichstbijzijnde supermarkt is in Witmarsum ( 4 km ). Maar ook in Makkum ( 6 km ) zijn diverse winkels te vinden. En een nog uitgebreider aanbod van voorzieningen zijn te vinden in het naburige Bolsward ( 7 km ) of Sneek ( 20 km )

Openbaar vervoer

Er is een halte van de belbus (lijn 9151) in Schraard. De halte van de lijnbus Makkum/Bolsward (lijn 98) ligt ongeveer 1,5 kilometer buiten het dorp nabij Wons.